• 24 uur per dag online bestellen
  • Veilig betalen met iDeal
  • Grote collectie
  • Winkel 6 dagen per week geopend

Vragen? Bel ons gerust op (0)182 78 63 38

Klok repareren

Het kan zijn dat uw wandklok of staande klok niet meer loopt of niet meer goed doorloopt. De oorzaken van een niet goed werkend of kapot uurwerk kunnen sterk uiteen lopen. Onze uurwerkspecialist Peter kan uw klok inspecteren en uw klok repareren.

Peter heeft meer dan 25 jaar ervaring of het gebied van uurwerktechniek. Hij zal met zijn jarenlange ervaring en vakmanschap uw klok weer helemaal in orde maken. 

Uw klok loopt niet? Maak direct een afspraak.

Reparatie en restauratie van wand- en staande klokken

De reparatie van een klok is een complex en arbeidsintensief karwei. Eerst wordt de klok goed bekeken en geïnspecteerd. Daarna volgt het demonteren van de klok; het binnenwerk wordt volledig gedemonteerd om het grondig te reinigen en om alle onderdelen te controleren op slijtage. Daarna wordt het binnenwerk weer in elkaar gezet. Wanneer dit klaar is worden ook andere zaken gecontroleerd, zoals de speling en werking van slag en gang. Daarna worden de juiste onderdelen ingevet of ingeolied. Tenslotte wordt de wijzerplaat teruggezet en wordt er nogmaals gecontroleerd of de klok weer volledig werkt.

Een klok repareren neemt redelijk wat tijd in beslag. De klus wordt nog tijdrovender wanneer er onderdelen vervaardigd moeten worden door onze klokkenmaker omdat deze defect, versleten of beschadigd zijn. De klokkenmaker moet het onderdeel dan produceren. Het produceren bestaat niet alleen uit het maken van het onderdeel zelf, maar ook uit frezen, draaien, solderen, hard solderen, verzilveren, vernissen en polijsten van het onderdeel. 

Kom langs bij Edelsmederij Jos

Uurwerk klok repareren

Wellicht is de binnenkant van uw klok prima, maar is er bijvoorbeeld een probleem met de wijzers van het uurwerk zelf. Peter kan alleen het uurwerk van uw klok repareren, maar wij raden u aan uw klok altijd volledig te laten controleren. Zo is uw  gehele klok weer als nieuw en zult u er lang plezier van hebben.

Periodieke onderhoudsbeurt

U kunt uw klok bij onze uurwerkmaker ook langsbrengen voor een periodieke onderhoudsbeurt. We controleren uw klok op kleine slijtages en en zorgen dat alles weer goed geolied is en goed loopt. Zo kunt u eventuele schade aan uw klok voorkomen en kunt u weer lang van uw klok genieten.

Weetje!

Dit is een onderdeel uit een klok, genaamd een echappement. Dit onderdeel heeft binnen het uurwerk een dubbele functie. Het controleert de voortgang van het loopwerk in de klok en geeft een impuls aan de slinger en houdt zo de klok in beweging.

Onderhoud nodig aan de klok? Maak direct een afspraak.

Tijdsduur klok laten repareren

De duur van het repareren van een klok kan flink uiteen lopen. Een simpele reparatie of een periodieke onderhoudsbeurt kan al binnen een aantal weken verholpen zijn. Wilt u echter uw klok laten restaureren of zijn er bepaalde onderdelen aan uw klok versleten of kapot? Dan kan dit wel 12 tot 16 weken duren. 

Kosten klok laten repareren

Voor het repareren van een klok maken we voor u een gespecificeerde prijsopgave. Om tot deze prijsopgave te komen, moet onze horlogemaker eerst uw klok inspecteren. Deze inspectie kost €30, naast de kosten voor het repareren van de klok. 

Wilt u de klok van uw horloge laten herstellen? Dat kan ook bij ons! Kijk voor alle specifieke reparaties in het overzicht van alle horloge reparaties die wij voor u kunnen uitvoeren.