0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Het Longines horloge

Om te beginnen is het Longines horloge vooraanstaand horloge merk van een rijke traditie horlogemakers. Daarnaast heeft het een lange en welvarende geschiedenis. Een geschiedenis, die gekenmerkt wordt door vele technische en esthetische innovaties. Het merk Longiness is daardoor één van de pionieren in de wereld van horloge- en uurwerkmakers.

Bovendien liggen de innovaties in de lijn van de ambities van de oprichters van het merk:

  • De tijdgeest vatten
  • Durven innoveren zonder toe te geven aan de dictaten van de mode
  • Uitmuntendheid bereiken zonder afstand te doen van soberheid

En deze ambities staan vandaag de dag nog steeds als een huis.

 

Geschiedenis van het Longines horloge

De geschiedenis van het Longines horloge begint in 1832 in Saint-Imier in Zwitserland, waar August Agassiz met 2 compagnons zakhorloges verkoopt.

In 1867 wordt in dezelfde stad de Longines fabriek officieel geopend. Het eerste uurwerk van Longines, de 20A wordt hier gemaakt. Het zakhorloge 20A wint zelfs een prijs op Wereldtentoonstelling van Parijs dat jaar.

Chronografisch uurwerk

Na de wereldtentoonstelling van Philadelphia in 1876 vindt er een drastische verandering plaats in de productieproces van de Longines horloges.

Het bedrijf verandert als pionier het productieproces van de samenwerking met gespecialiseerde, onafhankelijk werkende ambachtslieden naar een gemechaniseerd productieproces.

Longines 20H is het eerste chrono grafische uurwerk, dat met deze nieuwe mechanische procedure wordt vervaardigd.

Nauwkeurige navigatie & Astrometer

Niet alleen breekt Longines in de volgende jaren door met zeer geavanceerde meetinstrumenten. Het merk Longines wordt bijvoorbeeld gekoppeld aan poolexpedities en paardenrennen.

Maar ook wordt Longines in 1919, de officiële leverancier van de IAF (International Aeronautical Federation), doordat hun navigatie-instrumenten zeer nauwkeurige en betrouwbaar zijn. Naast steeds meer nauwkeurigere chronografen wordt er ook een astrometer (sterrenmeter) ontwikkelt, die de sterrentijd van Greenwich aangeeft.

Fotofinish

Door de jaren van de 19e eeuw ontwerpt en produceert Longines vele tijdwaarnemingsuurwerken. U kent het voornamelijk vanuit de sport. Longines is ook de eerste tijdwaarnemer, die de techniek van de fotofinish introduceert.

Uurwerk pionieren en sport

Zij zijn de eerste, die een zeer dun quartz uurwerk onder de 2 mm op de markt brengen. Dit Quartz horloge “Feuille d’Or” (dat bladgoud betekend) is maar 1.98 mm dik.

In de jaren 80 en 90 gaat Longines een partnerschap aan met Formule 1 Ferrari en wat later nog met Renault. En wordt de officiële tijdwaarnemer van de Formule 1. Deze partnerschap zal 10 jaar duren.

De naam en slogan van Longines

In 1880 wordt de merknaam Longines vastgelegd bij het Federal Institute of Intellectual Property. En in 1889 wordt ook het logo, de gevleugelde zandloper geregistreerd. Hiermee is Longines het oudste handelsmerk en logo, dat ooit werd geregistreerd en dat nog steeds in originele vorm wordt gebruikt.

Aan het einde van de 20e eeuw wordt een nieuwe slogan geïntroduceerd:

Elegance is an attitude

De waarden van Longines zijn Traditie, Elegantie, Kwaliteit en Nauwkeurigheid.

Longines horloge dames

Het Longines dameshorloge is een elegante en verfijnde accessoire, dat op subtiele wijze een luxe uitstraalt. De klassiek moderne horloges in staal, geel- of roségoud hebben verfijnde lijnen en benadrukken daardoor elegantie. Een Longiness dameshorloge is er voor elke gelegenheid en stijl. Met de verschillende modellen streeft Longines om aan de wensen van de elegante vrouw te voldoen.

Longines horloge heren

Het Longines herenhorloge is een uurwerk voor de man, die met elegantie zijn authentieke uitstraling wil benadrukken. De vele verschillende modellen staan symbool voor de verschillende facetten en karakters van de heren, die ze dragen. Het Zwitserse Longines heren horloges worden vervaardigd met grote aandacht voor de kleinste details. Ze worden wereldwijd gewaardeerd om hun technische perfectie en nauwkeurigheid.

Service en reparatie

Uw Longines horloge verdiend ook een verfijnde service en aandacht voor uw jaarlijks onderhoud en reparaties.

Juwelier Jos is officieel geaccepteerd als service- en reparatiepunt voor Longines horloges.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.