0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Reparatie en onderhoud van

Longines horloges

Reparatie en onderhoud van Longines horloges

Net zoals de apk van uw auto raad ook het merk Longines aan regelmatig een servicebeurt te laten uitvoeren aan een dameshorloge en herenhorloge. 

Zo zal de uurwerkmaker kunnen vaststellen of onderdelen versleten zijn en vervangen moeten worden en u bent gerust dat uw waardevolle horloge goed en lang blijft lopen. 

Longines horloges laten repareren

De Longines dameshorloges zijn elegant, stijlvol en compact. Toch kan het weleens voorkomen dat u uw Longines moet laten repareren.
Ondanks dat de Longines herenhorloges wel tegen een stootje kunnen, blijft een ongeluk nog steeds in een klein hoekje zitten en een stootje dat een kras veroorzaakt of het glas laat breken moet gerepareerd worden. Ook zal het vervangen van een batterij regelmatig nodig zijn. 

Wat zijn de kosten voor het onderhoud?

U kunt kiezen voor een gedeeltelijke of een volledige servicebeurt. De kosten voor een gedeeltelijke servicebeurt zijn € 80,- en tussen de € 210 en € 450 voor een volledige servicebeurt.

Wat bepaalt de prijs van het onderhoud?

De prijs voor een volledige servicebeurt hangt af van de complexiteit van uw horloge. Heeft uw horloge 2 of 3 wijzers en een kalenderfunctie zal het bedrag lager zijn als dat u een Longines horloge heeft met een chronograaf, maanfase en jaartal. 

De duur van de reparatie hangt af van de levertijd van de onderdelen die vervangen dienen te worden.

Onze uurwerkmaker zal een prijsopgave sturen met de details van de reparatie, de kosten en de duur. Pas na akkoord zal hij met de reparatie van uw horloge beginnen.

MINI DOLCEVITA Longiness horloge met stalen schakelband, witte wijzerplaat, blauwe wijzers en diamanten in 2 zijkanten van rechthoekige kast om pols van vrouw op straat in New York

Horlogeband vervangen van Longines horloges

Een horloge wordt veel gedragen en het kan voorkomen dat de Longines horlogeband vervangen moet worden. Longines heeft een grote collectie aan horlogebanden die variëren van kalfs- en alligator lederen banden, nato banden (textiel) en rubberen banden. 

Alle Longines horloge banden zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en kunnen aangepast worden aan uw persoonlijke smaak.  Voor heren zijn de kleuren overwegend zwart en bruin en voor de dames is er een grote selectie aan felle kleuren en pastel kleuren 

De prijzen variëren tussen de € 70 en € 460 afhankelijk van het materiaal dat u kiest.

 

Glas vervangen van Longines horloges

Als het glas van een Longines horloge breekt, is het essentieel om het te vervangen om verdere schade aan het horloge te voorkomen. 

Het vervangen van het glas van Longines horloges en ook andere horloges, is een delicate procedure die het vakmanschap van een ervaren horlogemaker vereist om het horloge weer in zijn originele staat te herstellen.

Batterij vervangen van Longines horloges

Als de batterij van een Longines horloge leeg is, is het nodig deze te vervangen. Onze uurwerkmaker kan uw Longines op de juiste manier openen en sluiten. 

Na het vervangen van de batterij zal hij het horloge zorgvuldig testen om ervoor te zorgen dat alles naar voorschriften van Longines functioneert.

De kosten van het vervangen van de batterij komen op € 50.

HYDROCONQUEST Longiness herenhorloge met stalen band, bruine wijzerplaat en stalen lunette om pols van getinte man met bruine blouse aan.
HYDROCONQUEST Longiness herenhorloge met stalen band, bruine wijzerplaat en stalen lunette om pols van getinte man.

Het merk Longines

Het Zwitserse horlogemerk Longines staat voor Precisie, Traditie, Elegantie, Kwaliteit en Nauwkeurigheid. Sinds het einde van de 20e eeuw is de slogan van Longines “Elegance is an attitude”.

Het logo – een gevleugelde zandloper – is het langst geregistreerde horlogemerk in de haute horlogerie.

Longines uurwerken

De geschiedenis van Longines begint in 1832 in Saint-Imier (Zwitserland) waar August Agassiz met 2 compagnons  zakhorloges verkoopt. 

In 1867 werd in dezelfde stad de Longines fabriek officieel geopend. Het eerste uurwerk van Longines, de 20A, wordt hier gemaakt. Het wint zelfs een prijs op de Wereldtentoonstelling van Parijs dat jaar.

Na de Wereldtentoonstelling van Philadelphia in 1876, vindt er een drastische verandering plaats in het productieproces van de Longines horloges. Het bedrijf verandert als pionier het productieproces met gespecialiseerde, onafhankelijk werkende ambachtslieden naar een gemechaniseerd productieproces.

Longines 20H is het eerste chronografische uurwerk dat met deze nieuwe mechanische procedure wordt vervaardigd. 

Longines breekt in het volgende jaar door met zeer geavanceerde meetinstrumenten. Het merk wordt gekoppeld aan poolexpedities en in 1919 wordt Longines de officiële leverancier van de IAF (International Aeronautical Federation) voor hun zeer nauwkeurige en betrouwbare navigatie-instrumenten. Diverse modellen worden door de luchtvaart geïnspireerd. 

Naast steeds nauwkeurigere chronografen wordt er ook een astrometer ontwikkelt die de sterrentijd van Greenwich aan geeft. Verder zijn er horloges met automatische beweging, weergave van dag en datum en een aparte wijzerplaat voor de seconden. Vele modellen zijn waterbestendig.

Enkele modellen van Longines horloges zijn: Longines Spirit, Logines Conquest Classic, Longines Dolcevita, Longines Legend of Longines Master Collection. De mechanische horloges uit de Longines Watchmaking Tradition-serie zitten vol karakter, charme en expertise.

Longines pionieren en sport

Longines is de eerste die een zeer dun Quartz horloge van minder dan 2 mm op de markt brengt. Dit Quartz horloge, de “Feuille d’Or” (dit betekent bladgoud) is maar 1.98 mm dik. 

Zoals vele horlogemerken is ook Longines gelinkt aan verschillende sporten zoals de Formule 1 en de paardensport. Ook heeft Longines sterke banden met Renault. 

De waarden van Longines: 

Traditie, Elegantie, Kwaliteit en Nauwkeurigheid.

Longines, een merk met een rijke traditie in horlogemakers, heeft een lange en welvarende geschiedenis. 

Een geschiedenis die gekenmerkt wordt door technische en esthetische innovaties die in de lijn liggen van de ambities van de oprichters van het merk: de tijdgeest vatten, durven innoveren zonder toe te geven aan de dictaten van de mode en uitmuntendheid bereiken zonder afstand te doen van soberheid. 

Deze ambities blijven tot op de dag van vandaag intact.

Juwelier Jos interieur van winkel, dé juwelier van Gouda.

Welke reparaties verzorgt Juwelier Jos voor u?

Als u uw Longines horloge bij ons in het atelier brengt zullen wij een uitgebreide beoordeling maken van uw horloge. Op basis hiervan wordt een prijsopgave gemaakt. Pas na uw toestemming zullen we met de reparatie beginnen. 

Mogelijke reparaties: 

  • het polijsten van de kast en de band, 
  • het polijsten of vervangen van het glas, 
  • vervangen van de O-ringen,
  • vervanging van kroon en stift, 
  • vervanging van het uurwerk
  • vervanging van een batterij. 

Na de reparatie aan uw Longines zal het volgens de strenge specificaties van het merk gecontroleerd worden op snelheid, waterdichtheid (waar nodig) en esthetiek.

Juwelier Jos

Ambacht, vakmanschap en kennis komen samen in onze edelsmederij. Al 40 jaar zorgt Juwelier Jos ervoor dat zijn kennis en passie voor het vak in Gouda en omgeving uitgedragen worden. 

We verzorgen het onderhoud en reparatie van alle horlogemerken en de reparatie van sieraden. Bovendien is het mogelijk unieke sieraden te ontwerpen en te produceren in samenwerking met de klant.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.