0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Het repareren van een horloge

bij Juwelier Jos

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen een horloge dragen. De eerste en ook de belangrijkste reden is uiteraard dat we graag willen weten hoe laat het is. Ons dagelijks leven wordt bepaald door de klok, op tijd ergens moeten zijn of juist op tijd ergens weg moeten gaan. 

Daarna zijn horloges tegenwoordig een belangrijk onderdeel van een stijlvolle look en status. Ze worden gezien als een onderdeel van de garderobe. Vele mensen hebben dan ook meerdere horloges die bij verschillende gelegenheden of kledingstukken gedragen worden.

Een van de ontwikkelingen van de laatste jaren is dat sommige horloges ook trackingfuncties bevatten die helpen bij het monitoren van uw fysieke activiteit en helpen om goed voor uzelf te zorgen. Tegenwoordig telt bijna iedereen zijn passen en wordt er precies bijgehouden wat er aan activiteiten gedaan wordt en hoeveel calorieën er verbrand worden. Andere voordelen zijn onder meer dat het mensen kan helpen hun tijd te organiseren, werk efficiënter te plannen en belangrijke details te onthouden.

Waarom een horloge reparatie?

Horloge reparatie is een van de oudste vakken in de technologie. Het hebben van een horloge dat goed werkt en betrouwbaar is, is belangrijk als u op tijd en nauwkeurig wilt zijn. Een horloge is een instrument met vele kleine onderdelen die onderling samen werken. Zoals bij alle machines, of ze nu klein of groot zijn, is er na verloop van tijd kans op slijtage. Ook een val of een ongeluk kan voor schade aan en in het horloge zorgen. Een horloge reparatie is dan heel belangrijk.

Hoe gaat een horloge reparatie in zijn werk?

Voordat een horloge reparatie uitgevoerd wordt, is het nodig om te weten wat er precies aan de hand is. Er zijn veel verschillende soorten problemen die aan en in een horloge kunnen voorkomen. De eerste stap van de uurwerkmaker is het horloge van de buitenkant te bekijken en eventuele duidelijke defecten te noteren. Dit zou bijvoorbeeld een gebroken glas, een losse wijzer of een afgebroken pen kunnen zijn. Nadat dit is gebeurd zal de uurwerkmaker het horloge openen en het uurwerk uit elkaar nemen. Hiervoor moeten er verschillende stappen worden gevolgd om alles in de juiste volgorde te behandelen. Deze stappen kunnen variëren afhankelijk van het type technische reparatie dat nodig is, maar meestal begint alles met het demonteren van het horloge. 

Hierbij worden alle onderdelen verwijderd en bijgehouden, zoals chronograafblad of -draaiers, wijzers, wijzerplaat en bezel. De uurwerkmaker zal elk onderdeel inspecteren om te zien of er schade is. Vervolgens zullen de onderdelen grondig worden gereinigd en wanneer nodig worden hersteld of vervangen. Hoe meer functies een horloge heeft, hoe gecompliceerder dit proces is. Elke aparte functie, zoals datum, chronograaf, maanklok of andere functies, voegen een extra laag toe aan de beoordeling en eventuele reparatie. Elk horlogemerk heeft zijn eigen protocollen voor dit traject. 

Het in elkaar zetten van een horloge is geen eenvoudige taak. Het vereist geduld, nauwkeurigheid en aandacht voor detail. Onze uurwerkmaker met jarenlange ervaring, technische kennis en een zeer vaste hand zal ervoor zorgen dat alle onderdelen op de juiste manier worden terug geplaatst.Net als bij het demonteren van een horloge, zijn ook de technieken van het in elkaar zetten afhankelijk van het type horloge. Nadat alle stappen correct zijn uitgevoerd, kunt u ervan verzekerd zijn dat uw horloge na herstel weer perfect werkt.

De eigenschappen van een goede uurwerkmaker

Zoals als vermeld is het repareren van een horloge niet eenvoudig. Onze uurwerkmakers zijn nauwkeurig en geïnspireerd. Ze hebben een zeer goede kennis over technische processen en mechanica en kunnen problemen oplossen als een horloge onverwachte problemen geeft. De belangrijkste eigenschap van een goede uurwerkmaker is wel geduld. Het herstellen van een horloge, zeker de high-end horloges met vele verschillende functies, kan vele uren of zelfs dagen duren

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.