0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Duurzame sieraden 

Duurzame sieraden zijn een fijn alternatief voor sieraden die op een niet duurzame en verantwoorde manier worden gemaakt. Bij Juwelier Jos hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Daarom vinden we het van belang dat onze unieke sieraden op een goede manier worden geproduceerd, dat we voorzichtig omgaan met de materialen en dat een sieraad langer dan een leven lang meegaat.

Wat zijn duurzame sieraden?

Om een duurzaam sieraad te maken, zijn er een aantal dingen waar een juwelier rekening mee moet houden. Punten van invloed zijn bijvoorbeeld waar de sieraden zijn gemaakt en waar het materiaal vandaan komt. We lichten toe welke stappen we nemen om duurzame sieraden te produceren.

1. Productie

De sieraden van Juwelier Jos worden op een eerlijke manier geproduceerd. Ze worden namelijk allemaal (deels) met de hand gemaakt in het atelier in Gouda door onze vaste goudsmeden. Zij zitten allemaal al jarenlang in het vak en kunnen bijna alles tot in de details voor u maken. Daarnaast wordt er nooit méér gemaakt dan nodig is. In de juwelierszaak liggen wel een aantal sieraden zodat klanten deze kunnen bekijken en testen, maar een sieraad wordt pas geproduceerd voor de klant wanneer het is besteld.

Omdat alle sieraden in het atelier worden gemaakt, wordt er ook goed omgegaan met restproducten. In de reeks Van idee tot sieraad kunt u lezen hoe sieraden worden gegoten en hoe we de materialen hiervoor keer op keer gebruiken.

2. Goud recyclen

Goudmijnen zijn flink schadelijk voor het milieu. De machines die worden ingezet voor het goud winnen verbruiken veel brandstof. Om goud uit gesteente te halen wordt er veel water, cyanide en kwik gebruikt. Het water loopt rivieren in en neemt veel troep mee en kwik kan zorgen voor giftige dampen in de lucht. De diepe goudmijnen kunnen ook het ecosysteem verstoren wanneer ze niet zorgvuldig worden teruggegeven aan de natuur. Er kan daardoor nog meer ontbossing optreden. Omdat we dit willen voorkomen maken we gebruik van fairtrade goud. Dit houdt niet alleen in dat mijnwerkers goed worden betaald, maar ook dat mijnen onder controle staan zodat goud op een eerlijke manier wordt gewonnen en er rekening wordt gehouden met de natuur.

Een nog groter aandeel van het goud dat we gebruiken, komt uit goud dat we recyclen. U kunt namelijk bij ons terecht om goud in te wisselen. Dat goud gebruiken we opnieuw om prachtige sieraden van te maken. Goud verliest namelijk nooit zijn waarde en ook niet zijn kwaliteit.

Wanneer u goud inlevert kunt u ervoor kiezen om het te gebruiken voor een nieuw sieraad. U ontvangt dan 20% extra waarde bovenop het bedrag van de huidige goedkoers. Bent u benieuwd wat uw oude goud waard is? Op Inkoop Goud Gouda kunt u zelf uitrekenen wat uw goud op dit moment waard is.

3. Hoge kwaliteit

De sieraden die we maken zijn met veel zorg gemaakt en van hoge kwaliteit. We willen namelijk niet alleen dat het sieraad draagbaar is voor u, maar ook voor de generaties na u. Een sieraad dat u keer op keer met plezier zult dragen en nooit wilt vervangen voor iets anders. Wanneer een sieraad krassen vertoond of wanneer er bijvoorbeeld een steentje mist, kunt u bij ons terecht om het sieraad opnieuw te polijsten en een het steentje weer in het sieraad te zetten. Wanneer uw kinderen er later een ander sieraad van willen laten maken, kan dat ook. Van een ring kan een prachtige hanger worden gemaakt, maar er zijn nog veel meer ontwerpen mogelijk.

De collectie

Heeft u interesse gekregen in een sieraad van Juwelier Jos, dan kunt u een kijkje nemen bij onze collectie, online of in onze winkel in Gouda. Wilt u liever een speciaal sieraad laten maken? Maak dan een afspraak zodat we met u mee kunnen denken met het ontwerp en het voor u kunnen tekenen.

Kijk op onze inspiratiepagina welke sieraden we eerder hebben gemaakt. Volg ons ook op social media kanalen als Facebook en Instagram. Hier plaatsen we niet alleen mooie verhalen en informatie over het goudsmeden, maar ook foto’s van de sieraden die we maken.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.