0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Diamanten –
schitterende schoonheid, tijdloze elegantie

Marilyn Monroe zong het al in 1953 en ook Nicole Kidman was ervan overtuigd in de film Moulin Rouge: ‘Diamonds are a girl’s best friend’. Maar is het anno 2023 nog steeds dat diamonds uw best friends zijn?

Diamanten

Door de eeuwen heen hebben diamanten een magische werking op vrouwen gehad. De diamant symboliseert liefde, schoonheid maar ook rijkdom en status. Een begerenswaardige steen die zorgt voor aanzien en klasse. Maar wat maakt een diamant zo intrigerend? En wat maakt de diamant tot een best friend?

Geschiedenis van diamant

Diamant is een oude steen. Niet zomaar oud, maar zelfs miljoenen jaren oud. Diamant ontstaat onder hoge druk, diep in de aarde bij temperaturen van ongeveer tweeduizend graden. De oorsprong van het woord diamant heeft de betekenis van onoverwinnelijk en onverzettelijk van het Griekse woord Adamas. Wilt u meer weten over hoe diamanten gewonnen worden? Lees er alles over in ons blog Hoe ontstaat diamant?

Materiaal

Diamant is het hardste materiaal van de aarde, daardoor is het onverwoestbaar. Een diamant zal nooit slijten, krassen of vernietigd worden. Daarom staat het ook wel symbool voor duurzaamheid.

 

In onze winkel treft u een prachtige collectie sieraden met diamanten aan die met liefde en vakmanschap zijn gemaakt door onze Meester Goudsmeden.

Bent u op zoek naar een sieraad met een diamant voor u of voor uw partner? We helpen u graag het perfecte sieraad uit te zoeken. U kunt een afspraak maken en samen met een van onze medewerkers het perfecte sieraad uitzoeken of laten maken. 

Status en gelukssymbool

Diamanten zijn een echt statussymbool. Door de eeuwen heen waren diamanten vertegenwoordigers van een verfijnde smaak en  worden ze al eeuwen geassocieerd met macht, succes en klasse.

Naast macht en succes, staan diamanten voor romantiek omdat ze van oudsher liefde symboliseren. De geschiedenis van het uitwisselen van ringen als teken van oneindige liefde en eeuwige verbinding dateert terug uit het Romeinse Rijk. De vrouwen uit hogere klassen droegen vaak gouden ringen versierd met ongepolijste edelstenen. In 1477 gaf Maximilian de Eerste, Aartshertog van Oostenrijk, tijdens een huwelijksaanzoek aan Mary van Bourgondië haar een verlovingsring met een gezette diamant. De traditie van de diamanten verlovingsring was geboren. Door de jaren heen heeft de diamant als gelukssymbool steeds meer status veroverd. Hierdoor is een verlovingsring of trouwring tegenwoordig niet meer denkbaar zonder een diamant erin verwerkt.

Tot slot staan diamanten voor bijzondere momenten en herinneringen. Elke vrouw herinnert zich wanneer ze haar eerste diamant heeft gekregen. Een bewijs van de liefde tussen twee personen, de verovering van het hart van een vrouw. Deze herinneringen zullen van vrouw op dochter worden doorgegeven en blijven hierdoor de herinnering en waarde behouden.

De 4 C’s

Diamanten staan voor doorzettingsvermogen, eerlijkheid en zuiverheid. De welbekende 4 C´s zeggen alles over de kwaliteit van de diamant. Clarity, Carat, Color en Cut ofwel zuiverheid, karaat, kleur en slijpvorm. Deze 4C´s bepalen tevens de waarde van de diamant en de symboliek van een verbintenis. Lees meer over de 4 C’s in het artikel hoe ontstaat diamant en in het artikel slijpvormen van edelstenen.

Diamonds are a girl’s best friend anno 2023

De traditie van het geven van een diamant is door de eeuwen heen nog niet veranderd. Ook in 2023 is het geven van een diamanten ring nog steeds een bewijs van eeuwige liefde. Wij krijgen steeds vaker klanten in de winkel die een klassieke verlovingsring met diamant willen voor hun aanstaande vrouw.

Het vakmanschap en de creativiteit van de verwerking van diamanten in sieraden is door de eeuwen heen wel veranderd. De unieke en bijzondere juwelen die tegenwoordig worden gemaakt van diamanten zijn eindeloos qua mogelijkheden en prachtig om te zien. Ook al zegt het gezegde ‘’size doesn’t matter’’, een diamant krijgen is toch wel heel erg speciaal en betekenisvol.

Kortom, een diamant blijft prachtig: haar schoonheid, onverwoestbaarheid en haar schittering blijven fascinerend voor elke vrouw of sieradenliefhebber en daarmee geldt ook anno 2021: Diamonds are a girl’s best friend!

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.