0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Diamanten verlovingsring

Verlovingsring met diamant

Het uitzoeken van de verlovingsring door een van de partners en het romantische aanzoek, is inmiddels een intrinsiek onderdeel van het huwelijk geworden. In Nederland zijn het meestal alleen vrouwen die een diamanten verlovingsring dragen, die zij krijgen bij het huwelijksaanzoek. Pas tijdens de huwelijksplechtigheid krijgt ook de partner een ring.

Worden diamanten verlovingsringen nog steeds gegeven?

Daarop kan zeker ‘Ja!’ worden geantwoord. In vroegere tijden was het geven van een verlovingsring, en zeker een verlovingsring met een diamant, alleen het voorrecht van de edelen en de rijkere burgers. In de jaren 50 van de 19e eeuw werd de economie steeds beter en werd deze traditie ook toegankelijk voor de gewone man.

Ook nu wordt bij het huwelijksaanzoek aan de partner meestal een verlovingsring gegeven. Het uitzoeken van de verrassingsring is dan ook een spannend moment. Bij Juwelier Jos kunt u tijdens een afspraak de ringen passen, bekijken en alle wensen en mogelijkheden bespreken met ons team. We zijn gespecialiseerd in het personaliseren van sieraden en ons atelier maakt elk sieraad speciaal naar uw wens.

Geschiedenis en betekenis verlovingsring

De (diamanten) verlovingsring heeft al een lange geschiedenis achter zich en is zeker nog even actueel als hij vroeger was. Vroeger had de verlovingsring een hele andere betekenis dan dat hij nu heeft. De ring was alleen een bevestiging dat de aanstaande bruid haar bruidsschat had ontvangen. Later dacht men dat de linker ringvinger een directe verbinding had met het hart, dat ook links in het lichaam ligt.

Symbolieke diamanten verlovingsringen

Nu is de verlovingsring met of zonder diamant, in geelgoud, witgoud of roségoud het symbool van romantiek, eeuwige liefde, belofte, toewijding en verplichting naar uw partner.

Bicolor geel- en witgouden solitair met zetting in de vorm van een tulp. Dankzij de ronde scheen, heeft de ring bovendien een hoog draagcomfort.

Schitterende drie steens ring, met een briljant middensteen en twee peervormige diamanten aan weerzijde. Voor extra glittering is ook de gouden band aan de voorzijde gezet met fijne briljanten.

Waarom is de diamanten verlovingsring zo populair?

Een van de grootste diamantmijnen wordt beheerd door de Firma de Beers in Afrika. Nadat zij in de jaren 30 een grote hoeveelheid diamanten vonden en de diamant daardoor minder uniek werd, besloten zij middels een marketingcampagne de populariteit en daarmee de verkoop van de diamant te verhogen. De Beers begon de diamant te verbinden met geluk en de eeuwige liefde en dé manier om deze liefde aan uw partner te betuigen. De campagne was zo succesvol dat de verkoop binnen 3 jaar verdubbelde.

Het was ook de Beers die de slogan “Diamonds are Forever” lanceerde. (Ook de titel van een James Bond film). Deze slogan werd in 1947 geïntroduceerd, en ook na deze campagne stegen de verkopen drastisch. Maar of het succes van de diamanten verlovingsring het resultaat van een marketing campagne is of niet, feit blijft dat de diamant een enorme aantrekkingskracht heeft. De verlovingsring met diamant gezet in geelgoud, witgoud of roségoud is een blijver!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met onze winkel of maak direct een afspraak om een prachtig sieraad te laten samenstellen.

Kom langs bij Juwelier Jos voor een diamanten verlovingsring

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.