0182 – 78 63 38

jos@juwelierjos.nl

Lange Tiendeweg 17, 2801 KD Gouda

Trouwring diamant

“De liefde voor mijn partner is zo ontzettend bijzonder, we hebben veel meegemaakt en ik wilde mijn partner een bijzonder cadeau schenken. Iets wat het bijzondere en unieke in onze relatie weerspiegelt. Daarom was de keuze voor een trouwring met een diamant eenvoudig”.

Symboliek van diamant

Zoals al geschreven in ons blog over diamanten, wordt de diamant gezien als de mooiste edelsteen die in de natuur te vinden is. De diamant is de hardste steen die er bestaat en wordt in vele verschillende vormen geslepen om de schittering en de inval van het licht het best tot uiting te laten komen.

De diamant wordt gezien als een symbool voor eeuwige liefde, voor zuiverheid, onoverwinnelijkheid en perfectie. Met een diamanten trouwring kunt u uw partner laten zien dat uw liefde perfect en onoverwinnelijk is. Men kiest voor een diamant omdat deze eeuwig mooi blijft; andere edelstenen verliezen vaak hun glans door slijtage.

Een trouwring staat symbool voor “trouw” aan uw partner. Een diamant in de trouwring kan extra betekenis geven aan deze symboliek. Natuurlijk kunt u ook besluiten om meer dan één diamant te laten zetten in de diamanten trouwring. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om 2 of meer diamanten te plaatsen in uw trouwring. Ook kunt u bijvoorbeeld een ring met grote diamant laten maken. Bij ons kunt u uw trouwring volledig zelf laten ontwerpen. Zo kunt u kiezen voor verschillende soorten zettingen om uw trouwring uniek en persoonlijk te maken.

Een prachtige symboliek heeft een trilogie-ring met 3 diamanten. De 3 diamanten staan voor het verleden, heden en de toekomst. Andere voorbeelden van een 3-eenheid zijn bijvoorbeeld de driehoek van hoofd, lichaam en geest. Of bijvoorbeeld een driehoek die de Maya’s en de oude Egyptenaren gebruikten om de verbinding tussen hemel, aarde en de mens aan te geven. Hedendaags zou deze 3-eenheid staan voor vriendschap, liefde en trouw – de verschillende stadia van een relatie.

Diamant versus zirkonia

Een damessieraad bevat vaak een steen, zoals een Swarovski zirkonia of een diamant. Een Swarovski zirkonia is een synthetische steen die wordt geproduceerd door de mens. Een diamant daarentegen is een natuurlijk product en kan alleen in de natuur gewonnen worden. Een diamant schittert een stuk meer door haar natuurlijke schoonheid dan een zirkonia. Ook wordt een zirkonia door de jaren heen dof, terwijl een diamant haar glans en schittering altijd behoudt.

Grootte van de diamant in een trouwring

De grootte van de diamant in een trouwring is afhankelijk van de persoonlijke wensen van de drager. Draagt u graag grove, brede sieraden? Dan misstaat een grotere diamant zeker niet. Voor een drager die houdt van subtiele, smalle sieraden adviseren we een ook een subtiele grootte diamant. Diamanten zijn verkrijgbaar in alle soorten groottes en helderheid.

De grootte van een diamant wordt aangegeven door het aantal caraat. De kleinste diamant is 0,01 caraat, oftewel een 1 punter. Dit loopt op tot sieraden van hele caraten. Helaas zijn dit soort grote diamanten alleen weggelegd voor de ontzettend rijken in de wereld. Wij bieden diamanten aan tot 0,5 caraat.

Daarnaast is er nog verschil in kwaliteit van diamanten. Hoe witter en helderder de diamant is, hoe beter de kwaliteit en hoe hoger de prijs. De hoogste kwaliteit diamant wordt aangegeven door TW/VVSi. Een iets mindere kwaliteit diamant met TW/VSI, gevolgd door TW/Si, TW/PI en W/vsi. As u een diamant aanschaft, zorgt u er dan door dat u altijd in één van de 2 hoogste kwaliteit categorieën blijft..

Slijpsels van de diamant

De meestvoorkomende vorm van een diamant slijpsel is de briljant geslepen diamant. Dit is een ronde vorm die in heel veel sieraden te zien is. Overige slijpvormen van edelstenen, zoals ovaal, princess (vierkant) of peer komen veel minder voor. Deze vormen zien we meer terug in verlovingsringen en zijn minder gangbaar als steen in een trouwring.

Aan welke hand draag ik mijn trouwring met diamant?

Zowel het dragen van een verlovingsring als een trouwring is sterk onderhevig aan tradities. Deze tradities zijn afhankelijk van geloof, het land of zelfs de streek waarin u woont. Sommigen dragen de verlovingsring en de trouwring aan dezelfde hand, anderen dragen de ringen aan verschillende handen. Gebruikelijk is wel om een trouwring aan de ringvinger te dragen.

Elk geloof heeft andere tradities en etiquette. Uiteindelijk is het uw keuze welke traditie u wilt volgen. Of u besluit de diamanten trouwring rechts of links te dragen, uiteindelijk is het de symboliek die telt. Het unieke moment dat twee personen voor elkaar kiezen door middel van de eindeloze cirkel die de diamanten ring is.

Selecteer waar u voor komt, de gewenste datum en het tijdstip. Vul uw contactgegevens in en bevestig uw afspraak.

Heeft u nog vragen? Stuur een mail naar jos@juwelierjos.nl of bellen naar 0182 – 786 338.