Van idee to sieraad – Optioneel As plaatsen in een sieraad

Juwelier Jos trouwring aanpassen
Binnen Juwelier Jos hebben wij het merk Memorie Sieraden. Dit zijn sieraden waarmee u de herinnering aan uw dierbare op een bijzondere manier bij u kunt dragen en koesteren. U creƫert zo een een mooie tastbare herinnering.

Assieraad

Wanneer u een assieraad laat maken dan nemen wij in het ontwerp al mee, waar de askamer komt. Er zijn twee manieren om de as van uw dierbare in een sieraad te verwerken, namelijk zichtbaar en onzichtbaar.

Zichtbare as

Als de as zichtbaar verwerkt wordt, dan wordt dit gedaan in een openaskamer. Deze wordt door middel van acrylhars afgedekt. Het wordt dus echt in het ontwerp van uw sieraad verwerkt. Als is het een versiering.

Onzichtbare as

Als de as onzichtbaar verwerkt wordt, wordt er een kleine uitsparing, de askamer, gemaakt in het sieraad. In sommige sieraden nemen wij dit mee bij de tekening en het gieten van het sieraad. In sommige sieraden wordt de askamer geboord op een discrete plaats in uw sieraad. Een geschikte plek op de achterkant van een hanger of aan de binnenkant van een ring. De askamer wordt dan afgedekt met edelmetaal.

Hoe werkt het plaatsen van as in een sieraad?

U heeft de as van uw dierbare bij Juwelier Jos gebracht of naar ons opgestuurd met een speciale verzendset. U kunt tevens kiezen om op afspraak bij het plaatsen van de as in uw sieraad aanwezig te zijn. Een kleine hoeveelheid as wordt nauwkeurig in de askamer geplaatst waarna deze wordt afgesloten met een plaatje van hetzelfde metaal. Daarna wordt het dicht gesoldeerd zodat de as er niet meer uit kan en wordt het sieraad afgewerkt en gepolijst.