Een horloge is sieraad dat zeer intensief gedragen wordt. Daarom raden wij horloge onderhoud aan. Een aantal tips zodat de levensduur van uw horloge wordt verlengt.

Reparatie2

Houdt het horloge schoon
Omdat het horloge intensief gebruik wordt is het een sieraad wat snel ‘vies’ wordt. Vaak hoopt huidvuil zich op tussen de kast en de band. Dit tast de horlogeband en de waterdichtheid aan. Voorkom dit door het huidvuil te verwijderen met een oude, zachte tandenborstel. Doe dit eens in het half jaar dan blijft u horloge schoner en verhoogd het de levensduur.

Draag het horloge regelmatig
Het belangrijkste geheim van een horloge in topconditie is het regelmatig dragen. Als een horloge voor langere tijd niet is gedragen valt het vaak stil waardoor het uurwerk verstopt raakt. Daarom deze tip: draag uw horloge regelmatig!

Batterij vervangen
Zo nu en dan stopt de batterij van uw horloge ermee. Wij verkopen knoopcel batterijen voor € 7,- en lithium batterijen voor € 8,50 en plaatsen deze in uw klokje. Schaft u een batterijenpas aan, dan bespaart u €14,-.

Waterdichtheidstest
Voorkomen dat er vocht in uw horloge komt waardoor het horloge kan gaan roesten kan door het horloge waterdicht te laten maken. De levensduur van het horloge wordt aanzienlijk verlengd en u kunt met een gerust hard door de regen fietsen. Het testen en waterdicht laten maken kost € 6,50. Wilt u garantie voor 3 maanden op de waterdichtheid van het horloge dan zijn de kosten voor het testen en waterdicht maken € 35-.

Nieuwe horlogeband
Vaak slijt het horlogebandje sneller dat het klokje. Om hiervoor een nieuw horloge aan te schaffen is niet nodig, u kunt ook alleen het horlogebandje vervangen. Bij sommige horloges is het mogelijk de originele band te bestellen, voor andere horloges kunnen wij er een universele horlogeband van Hirsch aan zetten. Er is veel keuze in kleur, print en materiaal. Hirsch heeft horlogebandjes van een goede kwaliteit tegen betaalbare prijzen in de collectie.